In de Roos

PRIVACY POLICY IN DE ROOS

  1. Bedrijfsinformatie
  2. Wat zijn de juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens?
  3. Welke persoonsgegevens verwerkt In de Roos 
  4. Voor welke doeleinden heeft In de Roos jouw gegevens nodig
  5. Hoe lang bewaart In de Roos jouw gegevens
  6. Het delen van je gegevens met andere partijen
  7. Het inzien, wijzigen of verwijderen van je gegevens
  8. Cookie-instellingen en aanpassingen

1. BEDRIJFSINFORMATIE

In de Roos
Martin Vlaarkade 107, 1013 CS AMSTERDAM
06 51 05 93 92
info@inderoos.amsterdam
KvK: 73254436

2. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT IN DE ROOS EN WAAROM?

De privacywetgeving verplicht om aan te geven welke ‘juridische gronden’ In de Roos heeft om je gegevens te gebruiken. Er zijn gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en In de Roos, zoals jouw aankoop van een product of je recht op garantie.

Daarnaast kunnen je gegevens gebruikt worden bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat In de Roos al haar klanten de meest optimale, persoonlijke service wil verlenen. Hierbij wordt altijd gedacht aan jouw privacy.

Er kan ook een wettelijke verplichting zijn om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer er fraude wordt vermoed. En soms heb je zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dit wordt netjes bijgehouden. 

3. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT IN DE ROOS EN WAAROM?

In de Roos kan jouw persoonsgegevens verwerken, doordat je gebruik maakt van de diensten van In de Roos, en/of omdat je deze zelf bij het invullen van een contactformulier aan In de Roos verstrekt. Je gegevens worden opgeslagen in een beveiligde database en daar blijven ze ook. Je informatie wordt niet doorgegeven aan derden voor commerciële doeleinden. Beloofd! Wel zijn je gegevens nodig om je aankopen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In de Roos wil graag het volgende van je weten;

Voor- en achternaam
Wel zo handig! 

Adresgegevens
Omdat In de Roos & de verzendservice graag je bestelde items op de goede plek willen bezorgen.

Telefoonnummer
Om eventueel contact met je op te nemen over je bestelling mocht er iets onduidelijk zijn. 

E-mailadres
Je krijgt een e-mail over je bestelling, factuur en de producten die je bij In de Roos koopt. Aanbiedingen en nieuwsbrieven, die krijg je ook per e-mail. Als je daarvoor tenminste toestemming hebt gegeven. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer? Je uitschrijven is super makkelijk, via info@inderoos.amsterdam met als onderwerp ‘uitschrijven nieuwsbrief’. 

IP-adres
Je voorkeuren worden onthouden en geven zo een passend advies. Door je IP-adres te onthouden, zorgt In de Roos meteen dat niemand anders gebruikmaakt van jouw persoonlijke account.

Betaalgegevens
Om je order te kunnen betalen, maakt In de Roos gebruik van de beveiligde betaalomgeving van Mollie. Wanneer je met iDeal of overboeking betaalt, worden je gegevens in de administratie opgeslagen om de betaling aan jouw order te kunnen koppelen. Verder wordt je bankrekeningnummer alleen gebruikt wanneer je geld van ons terugkrijgt.

4. VOOR WELKE DOELEINDEN HEEFT IN DE ROOS JE GEGEVENS VERDER NODIG

Website gebruik
Op de website van In de Roos worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van je computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. In de Roos gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren en jou zo een betere winkelervaring te kunnen bieden.

Account aanmaken
In je In de Roos account registreer je al je gegevens die nodig zijn voor het plaatsen van een bestelling. Dit scheelt ons allebei tijd. Daarnaast kunnen zo ook de gegevens van je eerdere bestellingen worden geregistreerd en kun je sneller geholpen worden. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief en/of aanvraag informatie
Wanneer je je wil aanmelden voor de nieuwsbrief wordt er om je naam en e-mailadres gevraagd. Zo blijf je up to date van onze nieuwste ontwikkelen en kan In de Roos je blij maken met leuke acties!

5. HOE LANG BEWAART IN DE ROOS JOUW GEGEVENS

In de Roos bewaart je persoonsgegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je gegevens worden verwerkt.

Inactieve klantaccounts worden verwijderd na 7 jaar. Na die periode worden je gegevens alleen anoniem gebruikt, voor interne rapportages.

  • Van de Belastingdienst moeten binnen de administratie jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaard worden. Daarna worden alleen anonieme gegevens gebruikt oor interne rapportages. Je moet zelf ook de facturen van je aankopen goed bewaren, voor wanneer bijvoorbeeld je garantie verloopt.
  • Als je jouw product door In de Roos laat repareren of vervangen, worden jouw melding en contactgegevens 7 jaar bewaard. 
  • Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan wordt deze die toestemming 5 jaar lang bewaard. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, wordt het intrekken van je verzoek bewaard. De mails die je van In de Roos ontvangt, worden niet langer dan 60 dagen bewaard. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vaker dezelfde mail krijgt.
  • Gegevens die worden gebruikt om fraude te voorkomen, worden heel lang bewaard. Niet leuk, wel nodig.

6. HET DELEN VAN JE GEGEVENS MET ANDERE PARTIJEN

In de Roos verstrekt je persoonsgegevens alleen aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een gemaakte overeenkomst met je, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. In de Roos werkt met de volgende partijen:

  • Mollie
  • PostNL
  • Mailchimp

Mailchimp is de partij waarmee In de Roos haar nieuwsbrieven verstuurd. Hier worden je naam & e-mailadres opgeslagen, mits je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief natuurlijk.

7. HET INZIEN, WIJZIGEN OF VERWIJDEREN VAN JE GEGEVENS

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@inderoos.amsterdam. In de Roos zal zo snel mogelijk, maar binnen een week, op je verzoek reageren.
Daarnaast heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze privacy policy kan door In de Roos veranderd worden, indien er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden en/of zij dit nodig acht.
Wijzig cookie-voorkeuren